Γενικές Πληροφορίες

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το Γ.Ν. Παπαγεωργίου  Θεσσαλονίκης,  είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.

Αποτελεί μία νοσοκομειακή μονάδα με λειτουργικότητα και υψηλές προδιαγραφές σχεδιασμού και τεχνολογίας, ένα σύγχρονο κτιριακό έργο στη Β.Δ. πλευρά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ν. Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, σε επαφή με τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο και σε απόσταση 7χλμ από το κέντρο της πόλης, με δομημένη επιφάνεια 75.000τμ σε οικοπεδική έκταση 150 στρεμμάτων.

 

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη συνείδηση όλων των Βορειοελλαδιτών και ιδιαίτερα των Θεσσαλονικέων

αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι στον τομέα της δημόσιας Υγείας.

NIKOS
aero-photo1
leonidas-papageorgiou

Αυτό είναι αποτέλεσμα όλων των διοικήσεων και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά κυρίως μια πραγμάτωση του οράματος, των εθνικών ευεργετών, αδελφών Νίκου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου, με βάση το οποίο σχεδιάστηκε, κτίστηκε, εξοπλίστηκε, στελεχώθηκε και λειτούργησε.

Με έναρξη λειτουργίας του τον Αύγουστο του 1999, η  εγκατάσταση Πανεπιστημιακών Κλινικών το έτος  2004, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη στελέχωση του Νοσοκομείου, το οποίο πλέον βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά την υπερδεκαετή λειτουργία του και σύμφωνα με αξιολόγηση διεθνούς επιτροπής, που έγινε για λογαριασμό του Α.Π.Θ., το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου από πλευράς τόσο πληρότητας όσο και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πάσχοντα συνάνθρωπο,  θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης.

Η ειδοποιός διαφορά του είναι πως όλοι οι εργαζόμενοι  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς με χαμόγελο, ευγένεια και προσφορά αγάπης, πράγμα που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας της λειτουργίας του, όπως την καλλιέργησε  επί σειρά ετών ο πρώτος πρόεδρος και νυν επίτιμος του Νοσοκομείου, ο εκ των αδελφών δωρητών  Νίκος Παπαγεωργίου.

Η ανθρωποκεντρική αυτή φιλοσοφία διέπει τη συμπεριφορά όλων των εργαζομένων. Το όραμα για τη φροντίδα Υγείας επεκτείνεται πλέον στην προληπτική ιατρική, στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, σε πρωτοποριακές υπηρεσίες και λειτουργίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη, στην εισαγωγή καινοτομικών ιατρικών πρακτικών, στη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπως με την τελευταία προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου υπερσύγχρονης τεχνολογίας, η οποία και το κατατάσσει μέσα στα πρώτα είκοσι Νοσοκομεία σε παγκόσμια κλίμακα. 

Σήμερα στο Παπαγεωργίου λειτουργούν  κλινικές και τμήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της Τριτοβάθμιας Νοσοκομειακής περίθαλψης και επιπλέον επιτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό έργο παρέχοντας ειδίκευση, συνεχή εκπαίδευση, έρευνα και επιμόρφωση ιατρών και νοσηλευτών και εκπονώντας ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

  • Οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε  1502 άτομα περίπου, και ο αριθμός των κλινών σε 800.
  • Οι προσερχόμενοι καθημερινά στα Εξωτερικά Ιατρεία υπερβαίνουν τα 1000 άτομα.
  • Τα περιστατικά που εξυπηρετούνται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 900, και αν προστεθούν οι φοιτητές προς εκπαίδευση, οι συνοδοί και οι επισκέπτες προκύπτει μια καθημερινή διακίνηση στους χώρους του Νοσοκομείου πλέον των 7000 ατόμων.
  • Ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων έχει ανέλθει σε 19.978 ετησίως.

Συστρατευμένοι στην κοινή προσπάθεια για τη δυναμική και επιτυχή πορεία του Νοσοκομείου, διοίκηση και  εργαζόμενοι κάθε χρόνο τοποθετούν όλο και ψηλότερα τον πήχη των στόχων του και παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων, όλοι οι στόχοι  επιτυγχάνονται στο ακέραιο, με απώτερο σκοπό την παροχή ποιότητας υγείας στους πολίτες  που το προτιμούν και το εμπιστεύονται. 

Ημερομηνίες Ορόσημα

Μάιος 1991

Υπογραφή Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού   Δημοσίου και του Ιδρύματος Παπαγεωργίου για την  ανέγερση του ομώνυμου Νοσοκομείου ως   Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου

Ιούλιος 1993

Έναρξη διαδικασιών ανέγερσης Νοσοκομείου

Ιανουάριος 1997

Παράδοση Νοσοκομείου προς λειτουργία

Αύγουστος 1999

Έναρξη λειτουργίας των πρώτων τμημάτων   και κλινικών.

Ιανουάριος 2000

Ένταξη Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών της πόλης.