Γ' Παθολογική Κλινική ΑΠΘ

Κλινική

 

Η Γ' Παθολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1986 για να φιλοξενήσει την Παθολογική Κλινική του Παραρτήματος Θράκης του Α.Π.Θ., όταν αυτή μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με διευθυντή τον Καθηγητή Σωτήριο Παναγιωτόπουλο.
Η Κλινική εγκαταστάθηκε στο Γ.Ν. «Παπανικολάου» αλλά ατυχείς συγκυρίες δεν επέτρεψαν τη λειτουργία της, τόσο σε νοσηλευτικό, όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο μέχρι το 1995, όταν με διευθυντή τον Καθηγητή Μιχαήλ Χολέβα άρχισε να αναπτύσσει εκπαιδευτικό έργο. Το 1999 εκλέχθηκε διευθυντής ο Καθηγητής Μιχαήλ Σιών, ο οποίος οργάνωσε και ανέπτυξε αρχικά πλήρη εκπαιδευτική δραστηριότητα με μοναδικό συνεργάτη τη Λέκτορα Μελίνα Αρμενάκα, ενώ από το Μάιο του 2003 εγκαταστάθηκε και άρχισε να λειτουργεί πλήρως στο «Παπανικολάου». Ιστορική στιγμή για την εξέλιξη και την ανάπτυξή της, ήταν η μετεγκατάσταση της Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου το 2005, όπου και βρίσκεται μέχρι τώρα. Μετά τη συνταξιοδότηση του Καθηγητή κ. Σιών, το 2011, εκλέχθηκε και ανέλαβε διευθυντής ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Παλέτας.
Η Γ’ Παθολογική Κλινική του ΑΠΘ, στα λίγα χρόνια της λειτουργίας της πέτυχε να λειτουργεί σαν ολοκληρωμένη εκπαιδευτική, νοσηλευτική και ερευνητική μονάδα και δεν υπολείπεται από τις παλαιότερες Πανεπιστημιακές Παθολογικές Κλινικές, χάρις στις συνεχείς και επίπονες προσπάθειες τόσο των Διευθυντών της όσο και του επιστημονικού προσωπικού της, το οποίο προοδευτικά αυξάνονταν, φθάνοντας σήμερα σε ένα ανεκτό λειτουργικά επίπεδο.

 • Επικοινωνία

  1ος Όροφος
  4όροφο κτίριο
  (Χάρτης Νοσοκομείου)

  Δ/ντης - Καθηγητής
  Κώτσης Βασίλειος

  Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια
  Μπλάγα Παρασκευή

  Tηλέφωνο
  2313 323168

  Επισκεπτήριο
  Δευτέρα-Παρασκευή 
  16:00-18:00
  Σαβ-Κυρ & Αργίες:
  11:00-13:00 & 16:00-18:00