Οδοντιατρικό Τμήμα

Τμήμα

 

Ιστορικό

Το οδοντιατρικό τμήμα του Γ.Π.Ν ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ άρχισε να λειτουργεί το έτος 2000.

Δραστηριότητες

Tο οδοντιατρικό τμήμα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων στην Α' στάση, κατόπιν ραντεβού. Εκτελεί περίπου 3.500 οδοντιατρικές πράξεις το χρόνο.

Οι εργασίες που εκτελούνται:

 • είναι πρόληψη σε παιδιά μέχρι 14ετών
 • οδοντοθεραπεία σε ασθενείς των κλινικών του νοσοκομείου, καθώς και σε εξωτερικούς ασθενείς.
 • αντιμετωπίζονται ασθενείς υπό αντινεοπλασματική αγωγή μετά από ακτινοβόληση της πάσχουσας περιοχής (κεφαλής και τραχήλου), που εκδηλώνουν συμπτωματολογία από το στοματογναθικό σύστημα, όπως ξηροστομία, βλεννογονίτιδα κ.λ.π. καθώς και ασθενείς υπό χημειοθεραπευτική αντινεοπλασματική αγωγή.
 • γίνεται προμεταμοσχευτικός έλεγχος, παρέχοντας οδοντοθεραπεία σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνία νεφρική ανεπάρκεια καθώς και σε ασθενείς της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου που είναι υποψήφιοι για τοποθέτηση τεχνητών βαλβίδων της καρδιάς. Επίσης αντιμετωπίζονται και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.
 • πραγματοποιείται απλός στοματικός έλεγχος, καθαρισμός και αντιμετώπιση πιθανών φθορών των δοντιών (όπως σφραγίσματα, απομάκρυνση της τερηδόνας και της ουλίτιδας κ.α.) 

Ιατρικό Προσωπικό

Έχει έναν οδοντίατρο τον κ.Δημήτρη Μπούγα, Διευθυντή με κλινική εμπειρία 33 χρόνων και το τηλέφωνο του οδοντιατρείου είναι το 2313323243.

Επιστημονικό Έργο

Ο Δημήτρης Μπούγας έχει έντεκα ανακοινώσεις σε οδοντιατρικά συνέδρια , δύο δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, μία δημοσίευση επιστημονικής εργασίας σε ξενόγλωσσο ιατρικό περιοδικό και μια συγγραφή βιβλίου με τίτλο «Συνεχιζόμενη εκπαίδευση στα κέντρα υγείας του Β' ΠΕΣΥ κεντρικής Μακεδονίας».Είναι μέλος της στοματολογικής εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

 • Επικοινωνία

  Εξ. Ιατρεία

  Οδοντρίατρος 
  Δημήτρης Μπούγας

  Tηλέφωνο
  2313 323243