Β' Καρδιολογική Κλινική

Κλινική

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Το καρδιολογικό τμήμα προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας για νοσήματα της καρδιάς. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της επιστημονικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευση νέων καρδιολόγων. Στις σελίδες αυτές θα βρείτε τα πάντα με το τμήμα και το προσωπικό του. 
Μπορείτε ακόμη να ενημερωθείτε σχετικά με τις κλινικές δραστηριότητες του τμήματος που καλύπτουν όλο το φάσμα της κλινικής , εργαστηριακής και επεμβατικής καρδιολογίας. 
Επίσης μπορείτε να δείτε στοιχεία για το ιατρικό προσωπικό του τμήματος που αποτελείται από Διευθυντή, 3 αναπληρωτές Διευθυντές, 5 ειδικούς καρδιολόγους επιμελητές, 6 ειδικευόμενους .

Δραστηριότητες

Το καρδιολογικό τμήμα έχει δυναμικότητα 34 κρεβατιών, αναπτυγμένα σε θαλάμους, στόχος του τμήματος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη φροντίδα των ασθενών.
Η Μονάδα Εμφραγμάτων, δυναμικότητας 9 κρεβατιών είναι πλήρως εξοπλισμένη, διαθέτει επίσης μικρό αιμοδυναμικό εργαστήριο στο οποίο γίνονται οι εμφυτεύσεις μόνιμων βηματοδοτών.

Διαθέτει:

 • Αιμοδυναμικό Εργαστήριο για πλήρη αιμοδυναμική διερεύνηση και επεμβατική παρέμβαση ( Στεφανιογραφίες - Αγγειοπλαστικές - Μέτρηση FFR)
 • Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας με δυνατότητα πλήρους ηλεκτροφυσιολογικής μελέτης κατάλυσης αρρυθμιών και εμφύτευσης μονίμων βηματοδοτών
 • Δοκιμασία ανάκλησης ( Τilt Test )
 • Tοποθέτηση συσκευής Holter για λήψη ηλεκτροκαρδιογραφημάτων διαρκείας για τη μελέτη αρρυθμιών, λειτουργίας βηματοδότου.
 • Παρακολούθηση Αρτηριακής Πίεσης σε 24 ωρη διάρκεια σε περιπατητικούς ασθενείς.
 • Εργαστήριο υπερηχογραφίας m-mode, 2-D Doppler, έγχρωμο Doppler και διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα.
 • Eργαστήριο εργομετρίας σε κυλιόμενο τάπητα.

Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία 

Γενικό Καρδιολογικό.
Αρρυθμιών - Παρακολούθησης Βηματοδοτών 
Προληπτικής Καρδιολογίας Υπέρτασης 
Λιπιδαιμικό. 
Παρακολούθηση Αγγειοπλαστικών - Αποκατάστασης Εμφραγματιών

 • Επικοινωνία

  2ος όροφος 
  4όροφο κτίριο
  (Χάρτης Νοσοκομείου)

  Αν. Δ/ντης - Συντονιστής
  Στυλιάδης Ιωάννης

  Προϊστάμενος Νοσηλευτής
  Κουμανδράκη Αναστασία

  Tηλέφωνο
  2313 323915

  Επισκεπτήριο
  Δευτέρα-Παρασκευή 
  16:00-18:00
  Σαβ-Κυρ & Αργίες:
  11:00-13:00 & 16:00-18:00