Γενικά

Ιστορικό

Η ιστορία της Νευροχειρουργικής Κλινικής ξεκινάει χρονικά λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Οι πρώτοι ειδικοί νευροχειρουργοί προσελήφθησαν το 2000, σε ρόλο συμβούλου, για την υποστήριξη των Χειρουργικών Κλινικών και του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών. Οι δύο ιατροί ήταν η σημερινή Συντονίστρια Διευθύντρια της Κλινικής Δρ. Καλλιόπη Τσολέκα (ως Επιμελήτρια Α') και ο κ. Γεώργιος Δροσίτης (ως Επιμελητής Β').

Η επίσημη λειτουργία της Νευροχειρουργικής Κλινικής ξεκίνησε την 02.09.2002 και προσελήφθη ως Διευθυντής ο κ. Dr. med. Ηλίας Καμπέλης , τέως Διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας και τέως Υφηγητής του Πανεπιστημίου Βόννης. Εν συνεχεία και κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών συμπληρώθηκε το ιατρικό προσωπικό των ειδικών ιατρών. Ο Διευθυντής της κλινικής κ. Dr. med. Ηλίας Καμπέλης διετέλεσε από το 2002 μέλος, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου ενώ την περίοδο 2006-2009 εκτελούσε ταυτόχρονα και αμισθί τα καθήκοντα του συμβούλου του Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης σε θέματα υγείας. Ο κ. Καμπέλης αποχώρησε από το νοσοκομείο και ιδιωτεύει από 01.11.2012.

Προϊστάμενος του νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής είναι από την αρχή της λειτουργίας της ο κ. Δάλλας Αλέξανδρος, συμβάλλοντας τα μέγιστα με τους συνεργάτες του στην αρχή, το στήσιμο και την εύρυθμη πορεία της κλινικής. Την περίοδο Φεβρουάριο 2009 - Φεβρουάριο 2011 προϊσταμένη της Νευροχειρουργικής Κλινικής ήταν η κ. Βασιλική Γιώρτσιου

 

Σήμερα

Η κλινική στελεχώνεται από 6 ειδικούς νευροχειρουργούς που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα των επεμβάσεων της σύγχρονης Νευροχειρουργικής Ειδικότητας. Συντονίστρια Διευθύντρια είναι η Δρ. Καλλιόπη Τσολέκα ύστερα από απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου. Το ιατρικό προσωπικό περιλαμβάνει επίσης μία Διευθύντρια Νευροχειρουργικής και τέσσερις Επιμελητές Α'.

Η Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου» έχει πιστοποιηθεί για την χορήγηση χρόνου Ιατρικής Ειδικότητας Νευροχειρουργικής (αρ. Υ7α/ΓΠ/οικ/135706/14-12-05 απόφαση , δημοσιεύτηκε στο τεύχος 1872 ΦΕΚ/30-12-05). Προς το παρόν εκπαιδεύονται και απασχολούνται 3 ειδικευόμενοι Νευροχειρουργοί για ένα (1) χρόνο, ενώ ενέργειες γίνονται για την πιστοποίηση χορήγησης Πλήρους Νευροχειρουργικής Ειδικότητας.

 

 

 

 

Κύριο Μενού

 
GENERAL HOSPITAL PAPAGEORGIOU- POSTAL CODE 56403 - THESSALONIKI - MUNICIPALITY PAULOU MELA - (AREA Ν. EFKARPIA)
T: 2313 323000