Παραγωγή έργου και κατευθύνσεις

Παραγωγή έργου και κατευθύνσεις

 

Η Β΄ Χειρουργική Κλινική ασχολείται με την διαγνωστική και αντιμετώπιση χειρουργικών παθήσεων της κοιλίας, του αγγειακού συστήματος και των ενδοκρινών αδένων.
Οι επεμβάσεις οι οποίες γίνονται κάθε χρόνο είναι κάθε βαρύτητας και αφορούν τόσο τις καλοήθεις παθήσεις όσο και τις κακοήθεις παθήσεις των ως άνω τομέων. Στην αγγειοχειρουργική εκτελούνται τόσο επεμβατικές αποκαταστάσεις αγγειακών παθήσεων όσο και παρεμβατικές. Επιπλέον αυτών μεγάλος αριθμός επεμβάσεων όπως χολοκυστεκτομές ή επινεφριδεκτομές εκτελούνται λαπαροσκοπικά. Ένας άλλος τομέας όπου υπάρχει επίσης μεγάλη εμπειρία είναι η χειρουργική υποστήριξη των νεφροπαθών ασθενών που βρίσκονται σε μονάδα αιμοδιύλισης και χρειάζονται προσπελάσεις κάθε τύπου.
Μέσα στην επταετή πορεία της η κλινική αυτή έχει κάνει περίπου 10.000 χειρουργικές επεμβάσεις όλων των ως άνω τομέων που αναφέρθηκαν και έχει νοσηλεύσει περίπου 13.000 ασθενείς.
Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξετάστηκαν πάνω από 30.000 ασθενείς ενώ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών αντιμετωπίσθηκαν πάνω από 15.000 χιλιάδες ασθενείς. Τέλος η μέση ετήσια πληρότητα ήταν περίπου 90% όλα αυτά τα έτη και ο μέσος όρος παραμονής των ασθενών στην κλινική δεν ξεπέρασε τις 6 ημέρες.

Κύριο Μενού

 
GENERAL HOSPITAL PAPAGEORGIOU- POSTAL CODE 56403 - THESSALONIKI - MUNICIPALITY PAULOU MELA - (AREA Ν. EFKARPIA)
T: 2313 323000