Εισιτήριο

Εισιτήριο στην κλινική

Την προγραμματισμένη ημέρα εισαγωγής σας έρχεστε κατευθείαν στην κλινική στον πέμπτο όροφο μεταξύ 900 και 1000 φέρνοντας μαζί το ασφαλιστικό σας βιβλιάριο και ιατρικά έγγραφα που έχετε στην κατοχή σας και αφορούν την υγεία σας. Τα εισιτήρια γίνονται από την γραμματέα του τμήματος κ. Εμμανουηλίδου. Μην αγχώνεστε και συνωθείστε όρθιοι στον πάγκο! Όταν ο ασθενής στού οποίου το κρεβάτι θα εγκατασταθείτε καθυστερεί να εγκαταλείψει το τμήμα για κάποιο λόγο, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε μία δύο ώρες ώσπου να τακτοποιηθείτε.  Μείνετε καθιστοί στο σαλόνι μέσα ή έξω από το τμήμα μέχρι να σας φωνάξουν με τη σειρά σας. Θα οδηγηθείτε στο κρεβάτι σας στον θάλαμο νοσηλείας αφού προηγηθεί αιμοληψία και λήψη καρδιογραφήματος. Αυτή είναι και η καλύτερη ευκαιρία για τις πρώτες ερωτήσεις και την ενημέρωσή σας από την νοσηλεύτρια.

Την ημέρα της εισαγωγής σας απαιτείστε κατ ιδίαν συνάντηση και διάλογο τόσο με νοσηλεύτρια όσο και με γιατρό του τμήματος ώστε να πάρετε τις τελικές και οριστικές διευκρινήσεις γι αυτά που πρόκειται να σας συμβούν. Σε περίπτωση που αυτό δεν έχει συμβεί κατά την διάρκεια της ημέρας, το απαιτείτε από την ομάδα νοσηλεύτριας / γιατρού που κάνει την απογευματινή επίσκεψη.

Είναι απαραίτητο εκτός από τα φάρμακά σας και είδη προσωπικής υγιεινής να έχετε μαζί σας αλλαξιές με λευκά, καθαρά, εσώρουχα και νυχτικά που εν μέρει θα χρησιμεύσουν και σαν επιδεσμικό υλικό. Κοσμήματα απεναντίας και χρηματικά ποσά δεν συνιστώνται γιατί εύκολα μπορεί να απωλεσθούν στο "κοινοβιακό και χαώδες" νοσοκομειακό περιβάλλον.

Σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις απαιτείται η προκατάθεση αίματος από το συγγενικό και φιλικό σας περιβάλλον. Φροντίστε αυτό να ρυθμιστεί πριν από την ημέρα εισαγωγής σας διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος αναβολής του χειρουργείου σας.

Ασθενείς που ακολουθούν κάποια χρόνια φαρμακευτική αγωγή φέρνουν κατά προτίμηση μαζί τα φάρμακά τους τα οποία καταγράφονται κανονικά στο φύλλο νοσηλείας και τους διανέμονται με ευθύνη του νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό διευκολύνει σημαντικά την διαδικασία παραγγελίας φαρμακείου της κλινικής και την ασφαλή διακίνηση των φαρμάκων. Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να προμηθευόμαστε και να αποθηκεύουμε εκατοντάδες διαφορετικών σκευασμάτων παρόλο που θα χορηγηθούν μόνο για κάποιες ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι ξέχειλα συρτάρια, ανάκατα αποθηκευμένα φάρμακα, συνεχές ψάξιμο, ταξινόμηση, σύγχυση, σπατάλη, κίνδυνο μπερδέματος και λήξης των σκευασμάτων.

Το απόγευμα της προηγουμένης της επέμβασης δικαιούστε να συναντήσετε τον αναισθησιολόγο που θα σας δώσει αναισθησία την επομένη και να ενημερωθείτε για το είδος της αναισθησίας που θα σας χορηγηθεί και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να σας διαφεύγει.

Για την αποφυγή μετεγχειρητικών λοιμώξεων είναι πολύ σημαντικό να σαπουνίσετε επίμονα όλο το σώμα και ιδιαίτερα την περιοχή της επέμβασης τόσο την προηγούμενη όσο και πριν την αναχώρησή σας για το χειρουργείο σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έδωσε η νοσηλεύτρια την ημέρα της εισαγωγής σας.

Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς παραμένουν στο τμήμα και δεν απουσιάζουν ποτέ απομακρυνόμενοι για βόλτες στο νοσοκομείο ή επισκέψεις στο κυλικείο. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σας αναζητήσουν για αιμοληψία, επίσκεψη στο ακτινολογικό ή άλλο εργαστήριο και συνάντηση με κάποιον ειδικώς κληθέντα ιατρό. Οι "άδειες εξόδου" απαγορεύονται ρητώς και απομάκρυνση από το νοσοκομείο επιτρέπεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις κατόπιν γραπτής αδείας της προϊστάμενης.

Την ημέρα της εγχείρησης παραμείνετε κλινήρης μέχρι να σας παραλάβουν για το χειρουργείο. Η σειρά των χειρουργείων καθορίζεται συνήθως από τον βαθμό δυσκολίας της επέμβασης. Μην περιφέρεστε στον διάδρομο και παρενοχλείτε ρωτώντας όποιον περνάει πότε θα κατεβείτε στο χειρουργείο!

Κύριο Μενού

 
GENERAL HOSPITAL PAPAGEORGIOU- POSTAL CODE 56403 - THESSALONIKI - MUNICIPALITY PAULOU MELA - (AREA Ν. EFKARPIA)
T: 2313 323000