Πρόλογος

Πρόλογος

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

2313 323587

Το νοσοκομείο λειτουργεί όπως όλα τα δημόσια Νοσοκομεία με βάση την νομοθεσία για την Δημόσια Υγεία, όπου κατοχυρώνεται η υποχρέωση εξυπηρέτησης όλων των πολιτών. Η νομοθεσία ορίζει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και τις υποχρεώσεις του προσωπικού στην συνάντησή του με τον ασθενή. Ορίζει επίσης τα σχετικά με το ωράριο εργασίας, το είδος και το ύψος των νόμιμων αμοιβών του προσωπικού και τις ευθύνες κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Παράλληλα με τον δημόσιο, το Νοσοκομείο έχει και έναν ιδρυματικό χαρακτήρα μέσω του οποίου προσπαθεί να διακριθεί διασφαλίζοντας μία πιο σύγχρονη αντίληψη στην διαχείριση των έμψυχων και υλικών πόρων και στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Η κλινική μας υπάγεται λειτουργικά στην δικαιοδοσία του ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης και κατά προέκταση του υπουργείου υγείας και των υπηρεσιών του. Διευθύνεται αρμοδίως από τον Διευθυντή, την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια και την Διοικητική Γραμματέα της κλινικής. Ελέγχεται πλήρως, χωρίς εξαιρέσεις, όρους και ειδικούς περιορισμούς από τις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και διαχωρίζεται από τις κρατικές κλινικές παραδοσιακού τύπου είτε αυτές ανήκουν στο ΕΣΥ είτε είναι πανεπιστημιακές μικτής υπαγωγής στα υπουργεία παιδείας και υγείας.

 

Φτάσε σε μάς και γίνε ασθενής μας

 

Οι ασθενείς που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας μπορούν να έρθουν σε επαφή με αρμόδιο γιατρό της κλινικής κατά διάφορους τρόπους.

  1. Σε περιπτώσεις με απλά προβλήματα υγείας που σας απασχολούν από καιρό κλείνετε οι ίδιοι ραντεβού στα εξειδικευμένα καθημερινά εξωτερικά ιατρεία μας στα τηλέφωνα 2313 323231 και 2313 323229. Τα ραντεβού αυτά μπορεί λόγω μεγάλου αριθμού ασθενών να αργούν, στη χειρότερη περίπτωση από 2 έως 12 εβδομάδες. Αυτό είναι πλήρως αποδεκτό για ήπιες χρόνιες περιπτώσεις ή για προληπτική δραστηριότητα. Στις συναντήσεις αυτές προγραμματίζεται είτε τακτική εξωτερική διερεύνηση / παρακολούθηση / θεραπεία είτε εσωτερικήνοσηλεία / χειρουργική επέμβαση εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
  2. Σε καταστάσεις που αφορούν υποψία όγκου, σοβαρή απειλή υγείας ή μόνιμο πόνο, μακροχρόνια αναμονή είναι φυσικά απαράδεκτη. Είστε λοιπόν ευπρόσδεκτοι με απλό παραπεμπτικό ή συνοδεία του πρώτου παραπέμποντα γιατρού σας στις κλινικές συναντήσειςτης Πρώτης Χειρουργικής στην αίθουσα συναντήσεων της κλινικής μας στον πέμπτο όροφο καθημερινά ώρα 14.00 μετά από εξαγγελία και προγραμματισμό στην γραμματέα της κλινικής κ. Γιώτα Εμμανουηλίδου, τηλέφωνο 2310 693587. 
  3. Σε επείγουσες καταστάσεις η επαφή μας με τον νοσούντα αρχίζει κατά την διάρκεια μιας εφημερίας στο χώρο των επειγόντων τις ημέρες που εφημερεύει η κλινική μας. Η συνάντηση αυτή μπορεί να συνεπάγεται άμεση εισαγωγή και φροντίδα ή προγραμματισμόμετά την πρώτη εκτίμηση για μια ταχεία πολυκλινική αντιμετώπιση
  4. Από τους γιατρούς της κλινικής οι Ν. Λάμπρου, Χ. Μακρίδης και Χ. Παπαβασιλείου κάνουν και ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία.Στα ιατρεία αυτά μπορείτε συνήθως, στο 2313 323333, να κλείσετε σύντομο χρόνο επίσκεψης, επιβαρύνεστε όμως με ένα σημαντικό ατομικό κόστος.
  5. Ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί στην κλινική μας παρακολουθούνται κατά κανόνα σε τακτά χρονικά διαστήματα στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής.

 

Κατά την πρώτη συνάντηση στα ιατρεία και όταν αποφασίζεται ότι υπάρχει ένδειξη χειρουργικής επέμβασης ο ασθενής με βάση το είδος, την κρισιμότητα και τον βαθμό επειγοντότητος της νόσου κατατάσσεται σε μία από τρεις κατηγορίες:

  1. Διπλής Προτεραιότητας, ΔΠ. Αφορά όγκους και καταστάσεις με βαριά συμπτωματολογία όπως πχ μόνιμο άλγος, πυρετό, πνιγμονή, αδυναμία σίτισης.  Το χειρουργείο προγραμματίζεται το πολύ σε 7 με 14 μέρες αφού προηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προετοιμασίας και προπαρασκευής.
  2. Απλής Προτεραιότητας, ΑΠ. Αφορά καταστάσεις με συνεχή ενοχλητική συμπτωματολογία που αποτελεί εμπόδιο για φυσιολογική ζωή και εργασία. Το χειρουργείο προγραμματίζεται το πολύ σε 4 έως 8 εβδομάδες.
  3. Τέλος Χωρίς Προτεραιότητα, ΧΠ. Περιστατικά με νόσους χωρίς ή με ήπια συμπτώματα που δεν βάζουν σε σημαντικό κίνδυνο την ζωή και την υγεία του ασθενή όπως απλές κήλες, χολοκυστολιθιάσεις, κιρσοί, αιμορροΐδες, ιναδενώματα, απλές βρογχοκήλες κ.ο.κ. Το χειρουργείο προγραμματίζεται το πολύ σε ορίζοντα 3 έως 6 μηνών.
  4. Τα επείγοντα περιστατικά αποτελούν βεβαίως ιδιαίτερη ομάδα και χειρουργούνται αμέσως, εντός ωρών ή το πολύ εντός 1-2 εικοσιτετραώρων ανάλογα με την πάθηση.

Το πότε θα χειρουργηθείτε είναι μία υπόθεση που αφορά το σύνολο της λειτουργίας της κλινικής και όχι μόνο εσάς και την ομάδα που θα σας χειρουργήσει. Γι αυτό η τοποθέτησή σας στην λίστα των χειρουργείων γίνεται από την γραμματέα του τμήματος με βάση την παραπάνω ταξινόμηση και τους κανόνες λειτουργίας της κλινικής. Η κ. Κατερίνα Κίτσιου σας ενημερώνει για τον χρόνο του χειρουργείου και για πιθανές αλλαγές. Σ αυτήν απευθύνεστε για πληροφορίες και για παράπονα. Αυτήν ενημερώνετε σε περίπτωση που προκύπτουν λόγοι μετάθεσης, ματαίωσης ή επίσπευσης του χειρουργείου σας. Το τηλέφωνό της, 323587, λειτουργεί για την υπηρεσία αυτή καθημερινά 14.15-14.45.

Κύριο Μενού

 
GENERAL HOSPITAL PAPAGEORGIOU- POSTAL CODE 56403 - THESSALONIKI - MUNICIPALITY PAULOU MELA - (AREA Ν. EFKARPIA)
T: 2313 323000