Εκπαιδευτικό έργο

Εκπαιδευτικό έργο

 

Στην κλινική μας εκπαιδεύονται πάνω απο 200 φοιτητές Ιατρικής κατά έτος στο υποχρεωτικό μάθημα της Γενικής Χειρουργικής, στο ΣΤ', στο Ζ' και στο ΙΑ' εξάμηνο. Η Α' Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική έχει την ευθύνη της παράδοσης και εξέτασης των επιλεγόμενων μαθημάτων :

  • της Χειρουργικής Ογκολογίας και
  • της Αγγειοχειρουργικής στους φοιτητές του Θ' εξαμήνου

Η εκπαίδευση των ειδικευομένων περιλαμβάνει τη θεωρητική κατάρτιση μέσα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις και τα μαθήματα της κλινικής και την καθημερινή συζήτηση των περιστατικών, καθώς και τη συμμετοχή - πραγματοποίηση υπό επίβλεψη- σε ένα εύρος επεμβάσεων, όπως και στη λειτουργία των επειγόντων και τακτικών εξωτερικών ιατρείων.
Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η εμπειρία που αποκτούσαν μέχρι πρότινος οι ειδικευόμενοι ιατροί στην αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της κλινικής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, της οποίας την αποκλειστική ευθύνη έφεραν οι ιατροί της κλινικής. Για το λόγο αυτό έχει ήδη υπάρξει συνεργασία με το διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου για την περιοδική εκπαίδευση των ειδικευομένων της κλινικής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
Η Α' Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική έχει την ευθύνη οργανώσεως Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Γενικής Χειρουργικής και Αγγειoχειρουργικής τα οποία γίνονται στις αίθουσες διδασκαλίας και το αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε εβδομαδιαία βάση με την παρουσία συναδέλφων ιατρών άλλων ειδικοτήτων, αλλά και στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της  Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.
Έλληνες και Ευρωπαίοι Αγγειοχειρουργοί εκπαιδεύονται σε πρωτοποριακές χειρουργικές τεχνικές  που εφαρμόζονται στην  Α' Πανεπιστημιακή Χειρουργική.

Κύριο Μενού

 
GENERAL HOSPITAL PAPAGEORGIOU- POSTAL CODE 56403 - THESSALONIKI - MUNICIPALITY PAULOU MELA - (AREA Ν. EFKARPIA)
T: 2313 323000