Γενικές Πληροφορίες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

2313 323915

Το καρδιολογικό τμήμα προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης , θεραπείας για νοσήματα της καρδιάς. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της επιστημονικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευση νέων καρδιολόγων. Στις σελίδες αυτές θα βρείτε τα πάντα με το τμήμα και το προσωπικό του .
Μπορείτε ακόμη να ενημερωθείτε σχετικά με τις κλινικές δραστηριότητες του τμήματος που καλύπτουν όλο το φάσμα της κλινικής , εργαστηριακής και επεμβατικής καρδιολογίας .
Επίσης μπορείτε να δείτε στοιχεία για το ιατρικό προσωπικό του τμήματος που αποτελείται από Διευθυντή, 3 αναπληρωτές Διευθυντές, 5 ειδικούς καρδιολόγους επιμελητές, 6 ειδικευόμενους .

 

Δραστηριότητες

 

Το καρδιολογικό τμήμα έχει δυναμικότητα 34 κρεβατιών, αναπτυγμένα σε θαλάμους, στόχος του τμήματος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη φροντίδα των ασθενών.
Η Μονάδα Εμφραγμάτων, δυναμικότητας 9 κρεβατιών είναι πλήρως εξοπλισμένη, διαθέτει επίσης μικρό αιμοδυναμικό εργαστήριο στο οποίο γίνονται οι εμφυτεύσεις μόνιμων βηματοδοτών.

Διαθέτει:

  • Αιμοδυναμικό Εργαστήριο για πλήρη αιμοδυναμική διερεύνηση και επεμβατική παρέμβαση ( Στεφανιογραφίες - Αγγειοπλαστικές - Μέτρηση FFR)
  • Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας με δυνατότητα πλήρους ηλεκτροφυσιολογικής μελέτης κατάλυσης αρρυθμιών και εμφύτευσης μονίμων βηματοδοτών
  • Δοκιμασία ανάκλησης ( Τilt Test )
  • Tοποθέτηση συσκευής Holter για λήψη ηλεκτροκαρδιογραφημάτων διαρκείας για τη μελέτη αρρυθμιών, λειτουργίας βηματοδότου.
  • Παρακολούθηση Αρτηριακής Πίεσης σε 24 ωρη διάρκεια σε περιπατητικούς ασθενείς.
  • Εργαστήριο υπερηχογραφίας m-mode, 2-D Doppler, έγχρωμο Doppler και διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα.
  • Eργαστήριο εργομετρίας σε κυλιόμενο τάπητα.

 

Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία
Γενικό Καρδιολογικό.
Αρρυθμιών - Παρακολούθησης Βηματοδοτών
Προληπτικής Καρδιολογίας Υπέρτασης
Λιπιδαιμικό.
Παρακολούθηση Αγγειοπλαστικών - Αποκατάστασης Εμφραγματιών

 
GENERAL HOSPITAL PAPAGEORGIOU- POSTAL CODE 56403 - THESSALONIKI - MUNICIPALITY PAULOU MELA - (AREA Ν. EFKARPIA)
T: 2313 323000