Β` Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων ΑΠΘ

Β` Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων ΑΠΘ

 

Ιστορικό

Τηλέφωνα επικοινωνίας

2313 323802

 

Η Β΄ Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων του ΑΠΘ ιδρύθηκε με διυπουργική απόφαση (ΦΕΚ 90i), στις 3-7-2003, ενώ την απόφαση ίδρυσής της ακολούθησε σύντομα ένα δεύτερο ΦΕΚ (αρ. 1137, 11-8-2003), σύμφωνα με το οποίο η νεοσύστατη Δερματολογική Κλινική εγκαθίσταται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ακολούθησε, τον Οκτώβριο του 2003 η εκλογή του αείμνηστου Καθηγητή Aγγελου Τεκνετζή στη θέση του διευθυντή και τον Σεπτέμβριο 2006, η εκλογή και ο διορισμός δύο Λεκτόρων, της κας Μυρτώς-Γεωργίας Τρακατέλλη και του κ. Δημήτρη Καλαμπαλίκη Τότε ξαφνικά έπεσε ο κεραυνός του αιφνίδιου θανάτου του καθηγητή Άγγελου Τεκνετζή. Η διαδικασία πλήρωσης της θέσης του Διευθυντή της Κλινικής κινήθηκε λίγες μέρες μετά. Η πρόκληση ήταν μεγάλη. Από την αρχή του καλοκαιριού άρχισε μία μάχη. Βήμα με βήμα να κερδιθεί ο χρόνος, να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στο νοσοκομείο. Να αυξήσουμε τα Εξωτερικά Ιατρεία. Να χρησιμοποιήσουμε το χειρουργείο για λήψη βιοψιών και για μικροεπεμβάσεις. Να νοσηλεύσουμε κάποιους ασθενείς που χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα -έστω λίγους.. Να καλέσουμε φοιτητές της Ιατρικής για εκπαίδευση. Να προσλάβουμε Επιστημονικούς Συνεργάτες προτείνοντας θέματα διδακτορικών Διατριβών. Να κινήσουμε διαδικασίες για να χορηγούμε ειδικότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία και η εισήγηση για τη δημιουργία της, ανήκει στον τότε Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής ομότιμο καθηγητή κ. Αρίστιππο Μηνά, ο οποίος αναλώνοντας τη ζωή του στην υπηρεσία της Δερματολογίας, υλοποίησε ένα αίτημα-όνειρο των Δερματολόγων της Βορείου Ελλάδος για την εγκατάσταση μιας Δερματολογικής κλινικής σ΄ ένα μεγάλο Γενικό Νοσοκομείο.

 

Σκοπός της Β΄ Δερματολογικής Κλινικής

 

Πολλοί και ποικίλοι ήταν οι στόχοι της Β΄ Δερματολογικής Κλινικής.
Α) Κάλυψη διδακτικών και ερευνητικών αναγκών της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Β) Παροχή περίθαλψης σε νοσήματα που εμπίπτουν στο γνωστικό αντικείμενο της Αφροδισιολογίας-Δερματολογίας.
Γ) Ειδίκευση ιατρών
Δ) Εκτέλεση κλινικών, πειραματικών και ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία αφορούν τη μελέτη της παθοφυσιολογίας παθήσεων του δέρματος και την αναζήτηση και εφαρμογή νέων θεραπευτικών μεθόδων
Ε) Συνεργασία και ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων με άλλα ακαδημαϊκά κέντρα ελληνικά ή ξένα.
ΣΤ) Οργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση ιατρικού και λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού.

Για την πραγματοποίηση όλων αυτών, που εντελώς επιγραμματικά αναφέρθηκαν, προβλέπονται λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων, θαλάμων νοσηλείας καθώς και Εργαστηρίων και Μονάδων Ιστοπαθολογίας, Ανοσολογίας, Μυκητολογίας, Αλλεργιολογίας, Επεμβατικής Δερματολογίας, Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νοσημάτων κ.α. σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

 

Προσωπικό

 

Διευθυντής Β΄Δερματολογικής Κλινικής ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτριος Σωτηριάδης
Επίκουρος Καθηγητής Δερματολογίας , Δημήτριος Καλαμπαλίκης
Επίκουρη Καθηγήτρια, Μυρτώ-Γεωργία Τρακατέλλη
Επίκουρη Καθηγήτρια, Πατσατσή Αικατερίνη

Επιμελήτρια Β΄Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, Αναστασία Τριγώνη

 
GENERAL HOSPITAL PAPAGEORGIOU- POSTAL CODE 56403 - THESSALONIKI - MUNICIPALITY PAULOU MELA - (AREA Ν. EFKARPIA)
T: 2313 323000