Νοσηλευτική Υπηρεσία

 

Σκοπός-Βασικές Αρχές Λειτουργίας

 

Από την έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου, ο σκοπός της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας στους νοσηλευόμενους. Για την εξυπηρέτηση του παραπάνω σκοπού η οργάνωση και λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στηρίχθηκε στους σύγχρονους κανόνες της Νοσηλευτικής Επιστήμης και στον τρόπο λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Δυτικής Ευρώπης και κάθε νοσηλευτικό τμήμα στελεχώθηκε επαρκώς με νοσηλευτικό προσωπικό (στα πλαίσια του δυνατού τόσο σε αριθμό όσο και σε επίπεδο προσόντων). Επίσης λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των νοσηλευόμενων προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερο για τη νοσηλεία τους.
Με την ένταξη του νοσοκομείου στα πλαίσια της λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας η Νοσηλευτική Υπηρεσία διασφάλισε, σε όλα τα νοσηλευτικά τμήματα, την απαραίτητη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση και κάλυψη:

  • Επειγόντων περιστατικών,
  • Ομαδικών ατυχημάτων και
  • Ενδεχομένων μαζικών καταστροφών.

Κύριο μέλημά μας αποτελεί η ολιστική φροντίδα του ασθενή. Όταν μιλάμε για ολιστική φροντίδα, ξεκινάμε από τις απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως υγιεινής, διατροφής, νοσηλείας, διασφάλισης του κατάλληλου περιβάλλοντος και φθάνουμε μέχρι τη χρήση μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, είτε για την υποστήριξη της ζωής του ασθενή, είτε για την χρησιμοποίησή τους σε διαδικασίες προσθήκης υλικών στο ανθρώπινο σώμα. Βασικό συστατικό της φροντίδας, σε όλες τις φάσεις της νοσηλείας, αποτελεί η συνεχής ψυχολογική υποστήριξη και επικοινωνία με τον ασθενή. Για τη παροχή σωστής φροντίδας και τη σωστή λειτουργία όλων των νοσηλευτικών τμημάτων, φροντίσαμε να υπάρχει κοινός σχεδιασμός και καθοδήγηση όλου του νοσηλευτικού προσωπικού. Φροντίδα δηλαδή χωρίς παραλείψεις και λάθη γιατί η «Υγεία» είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους μας και σε αυτή έχει δικαίωμα ο κάθε άνθρωπος.
Πιστεύοντας ότι η πιο σημαντική επένδυση στις υπηρεσίες υγείας είναι η εκπαίδευση του προσωπικού μας. μαζί με το Γραφείο Εκπαίδευσης, τους 82 κλινικούς εκπαιδευτές, τους προϊστάμενους των τμημάτων και όλων των νοσηλευτών και μαιευτών που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διερευνήσαμε τις ανάγκες εκπαίδευσης του νοσηλευτικού προσωπικού και έκτοτε διαρκώς προγραμματίζουμε και υλοποιούμε στοχευμένη εκπαίδευση με πλούσιο κύκλο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: Σεμινάρια, Ημερίδες, Κλινικά Φροντιστήρια-Courses, Ενδοκλινικά και Διατομεακά Mαθήματα. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού μας και μπορούν να τις παρακολουθήσουν υγειονομικοί και άλλων υπηρεσιών εκτός του ΓΝΘ Παπαγεωργίου.
Η συνεχής βελτίωση αποτελεί, για την Νοσηλευτική Υπηρεσία, ένα διαρκή αγώνα δρόμου και για αυτό καθημερινά προσπαθούμε να εντοπίζουμε και να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα αλλά και να εφαρμόζουμε πρακτικές που αποβλέπουν σε αναβάθμιση της προσφερόμενης φροντίδας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΟΥΤΑ-ΧΥΤΗΡΗ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - TK 56403 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ - ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (ΠΕΡΙΟΧΗ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑ)
T: 2313 323000