Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

 

Το έργο της κλινικής διακρίνεται σε κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό :

 1. ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

  Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της υπήρξε μεγάλη προσέλευση ασθενών τόσο στα εξωτερικά ιατρεία για εξέταση όσο και στους θαλάμους της κλινικής. Κατά την πρώτη πενταετία της λειτουργίας της υπάρχει προοδευτικά αύξηση των ασθενών που είτε εξετάζονται είτε νοσηλεύονται με αποτέλεσμα το 2006 να νοσηλευθούν στην κλινική 4300 ασθενείς με μέσο όρο νοσηλείας 3,1 ημέρες και πληρότητα που αγγίζει το 100%.

  Στην κλινική έχουν αναπτυχθεί εξωτερικά ιατρεία
  1. γενικής παθολογίας (Δευτέρα και Τρίτη 9:00 - 13:00)
  2. διαβητολογικό (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 9:00 - 14:00)
  3. διαβήτης της κύησης ( Τρίτη 10:00 - 11:00)
  4. διαβητικό πόδι ( Πέμπτη 11:00 - 13:00 )
  5. δυσλιπιδαιμίας ( Τετάρτη 10:00 - 12:00)
  6. υπέρτασης( Παρασκευή 9:00 - 13:00)
  Αξίζει να αναφερθεί ότι η κλινική είναι πλέον κέντρο αναφοράς στην Βόρεια Ελλάδα:
  Για τον σακχαρώδη διαβήτη όπου προσέρχονται ασθενείς μετά την παραπομπή των ειδικών ιατρών για να αντιμετωπισθούν οι επιπλοκές της νόσου.

  Έχει επιπλέον αναπτύξει:
  Α. Ειδικό ιατρείο για το διαβητικό πόδι.
  Β. Ειδικό ιατρείο για αντλίες ινσουλίνης μετά από εκπαίδευση των ιατρών στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 25 (Σε σύνολο 250 σε όλη την Ελλάδα).
  Γ. ειδικό ιατρείο για τις εγκυμονούσες ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη


 2. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

  Αυτή τη στιγμή εκπονούνται από γιατρούς της κλινικής 5 διατριβές σε θέματα σακχαρώδους διαβήτη, υπέρτασης και ηπατολογίας.
  Η κλινική έχει διεκπεραιώσει 15 διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα και βρίσκονται σε εξέλιξη 10 εκ των οποίων δύο είναι επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Συμμετέχει είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλες κλινικές του νοσοκομείου είτε με κλινικές άλλων νοσοκομείων της ελληνικής επικράτειας είτε άλλων νοσοκομείων εκτός Ελλάδας σε 25 ανακοινώσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε 10 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.


 3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

  Οι γιατροί της κλινικής συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές σε:
  1. Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  2. Ημερίδες σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας
  3. Σε εκπαιδευτικά προγράμματα άλλων κλινικών της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων πόλεων.

  Η κλινική έχει διοργανώσει 3 ημερίδες, την 21η Ιανουαρίου του 2001 με προσκεκλημένο ομιλητή τον κο Μουτσόπουλο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τον ερυθηματώδη λύκο, στις 8/12/2001, με θέμα τα αυτοάνοσα νοσήματα για τον μη-ειδικό με ομιλητές καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χαροκόπειο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Νοέμβριο 2002 με θέμα την ηπατίτιδα C σε συνεργασία με την Δ πανεπιστημιακή παθολογική κλινική που διευθύνεται από τον καθ. Κ. Αρβανιτάκη, οι οποίες σημείωσαν επιτυχία
  Συγχρόνως συμμετείχε στην διοργάνωση ημερίδων στο Νοσοκομείο σε συνεργασία με την Διαβητολογική Εταιρία Βορείου Ελλάδας.
  • ημερίδα για το διαβητικό πόδι
  • ημερίδα για γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας με θέμα τον διαβήτη
  • ημερίδα για νοσηλευτές με θέμα τον διαβήτη

  Με την άφιξη ειδικευομένων ιατρών στην κλινική δεδομένου ότι έχει αναγνωρισθεί από το ΚΕΣΥ για την χορήγηση πλήρους ειδικότητας παθολογίας, έχει οργανωθεί πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει βιβλιογραφική ενημέρωση, παρουσίαση περιστατικού, συνάντηση με ακτινολόγους, όπως επίσης προγραμματισμένες ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης καθώς και από ομιλητές του νοσοκομείου.
  Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της έργου έχουν εκπαιδευθεί ή εκπαιδεύονται στον σακχαρώδη διαβήτη 20 ειδικοί ιατροί από όλη την Ελλάδα τοποθετημένοι στην κλινική ως επιστημονικοί συνεργάτες από το διοικητικό συμβούλιο.
 
GENERAL HOSPITAL PAPAGEORGIOU- POSTAL CODE 56403 - THESSALONIKI - MUNICIPALITY PAULOU MELA - (AREA Ν. EFKARPIA)
T: 2313 323000